MD-traject: Hoe bouw je een Creërende organisatie?

0

Extreem snelle veranderingen

Wij leven in een wereld van extreem snelle veranderingen. Voor organisaties betekent dit dat zij mee moeten veranderen. Maar wist u dat maar liefst 70% van die veranderingen mislukken? Met als gevolg dat veel bedrijven halfslachtig van de ene verandering in de andere verandering struikelen. Dit dwingt hen in een re-actieve rol met gedemotiveerde medewerkers als achterblijvers.

Creërende Organisaties

Dit in tegenstelling tot de meest succesvolle organisaties ter wereld, zoals een Apple of Google. Deze ondernemingen, maar ook vaak startende ondernemingen met een zelfde élan en geestdrift, zijn buitengewoon pro-actief. Of dicteren zelfs de veranderingen. Dit zijn zogenaamde Creërende Organisaties. Creërende organisaties zijn bedrijven waar in een flow grootse resultaten (schijnbaar) moeiteloos tot stand komen. En waar alle medewerkers gepassioneerd werken aan het hoger doel van de organisatie. Wat is hun geheim? Het antwoord is verbluffend simpel. Deze organisaties hebben inspirerende leiders en managers die exact weten hoe zij hun organisatie en medewerkers constant kunnen aansturen tot grootste prestaties.

Het Management Developmenttraject

Het MD-traject: Hoe bouw je een Creërende organisatie? biedt hier mogelijkheden voor uw organisatie. Het is een maatwerktraject voor uw managementteam om de eigen organisatie, afdeling en of team binnen vier maanden te ontwikkelen tot een Creërende Organisatie. En de resultaten met uw medewerkers te behalen die u aan de start van het traject als doel gesteld heeft.

Achtergrond

Het MD-traject is gebaseerd op jarenlang onderzoek naar de kritische factoren achter succesvolle organisaties en het management daarvan (lees hier meer). Deze factoren zijn speciaal voor dit traject samengevat in 7 stappen. Het is een praktisch overzicht en krachtig leiddraad naar een betere performance van uw organisatie en uw medewerkers.

Stap 1
Hoe een inspirerend hoger doel van uw organisatie te ontwikkelen en te verankeren dat de ziel van uw onderneming weerspiegeld en een voortdurende bron van inspiratie is voor uw medewerkers. (lees hier meer)
Stap 2
Hoe inspirerend leiderschap te ontwikkelen waarmeer u weerstand en terughoudendheid van uw medewerkers kunt ombuigen tot blijvend enthousiasme en verantwoordelijkheid voor hun bijdrage aan het hoger doel. (lees hier meer)
Stap 3
Hoe krachtig management te ontwikkelen om uw medewerkers te laten werken vanuit hun sterkste punten om daarin te kunnen excelleren en hen verantwoordelijk te maken voor hun eigen bijdrage aan een constante groei, verbetering en innovatie.(lees hier meer)
Stap 4
Hoe uw unieke eigen organisatieontwerp in te richten op basis van een krachtige onderlinge verbintenis en zingeving met elkaar. Als ook gebaseerd om het potentieel van de individuele kernkwaliteiten van uw medewerkers ten volle te benutten en om deze te smeden tot een aanvullend en zichzelf versterkend team. (lees hier meer)
Stap 5
Hoe processen geschikt te maken voor de medewerkers zodat zij er goed mee kunnen werken, ipv andersom. En hoe met uw medewerker te leren werken in het systeemdenken. (lees hier meer)
Stap 6
Hoe het verandervermogen van uw organisatie drastisch te verhogen door uw medewerkers te laten werken met een Grow mind en daarmee flexibel en direct op elke veranderingen kunnen inspelen of deze zelf te initiëren. (lees hier meer)
Stap 7
Hoe een klimaat van optimale communicatie en onderlinge uitwisseling van ideeën in uw organisatie op te starten zodat er een constante dialoog ontstaat.(lees hier meer)

Voor wie bestemd?

Het traject is bestemd voor het managementteam om te leren wat Creërende Organisaties zo speciaal maakt en nu precies anders doen. En hoe als leider en manager vaardigheden kunt ontwikkelen om dit praktisch op de werkvloer dagelijks bij uw eigen organisatie, afdeling en of team toe te passen. Om zo met uw medewerkers een organisatie te bouwen gebaseerd op enthousiasme, plezier en de volle benutting van het menselijk potentieel.

Het traject

Het traject bestaat uit een training van drie afzonderlijke dagen naar keuze voor het managementteam, verspreid over vier maanden. U stelt van te voren heldere doelen voor uzelf en welke resultaten u met uw organisatie bereiken wil. Dit is het uitgangspunt. Als startdocument wordt voor de organisatie een zogenaamde Corporate Bleuprint en voor iedere manager een Persoonlijke Blueprint gemaakt. Om uw in dit proces maximaal te ondersteunen krijgt u als leider en of manager gedurende de trainingsperiode een  persoonlijke begeleiding in de vorm van coaching. Om zo resultaatgericht stapsgewijs het geleerde succesvol in uw eigen organisatie in te voeren.

Uw trainer

Uw trainer is Gert-Jan Stempher. Lees (hier) meer.

Introductie Workshop

Wilt u persoonlijk kennis maken, en wellicht proeven en ervaren wat het Management Development traject nu precies inhoud? Schrijf u dan (hier) in voor de Introductie Workshop: : Hoe bouw je een Creërende organisatie? Voor de eerst komende data kijk hier.

Oriënterend gesprek

Als u wilt weten wat het Management Development traject voor uw bedrijf zou kunnen betekenen, vul dan (hier) uw contact gegevens in. Dan bellen wij u zo snel mogelijk terug voor een oriënterend gesprek. Of bel ons direct:0294-419995. We staan u met plezier te woord.

Deel.